گرامیداشت دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن و استاد محمدآصف فکرت هفدهم اردیبهشتماه 1401 در کتابخانۀ قطب علمی فردوسی برگزار شد. این نشست که همزمان به صورت مجازی بود به همت انجمن پایندان و باهمکاری قطب علمی فردوسی و شاهنامه و خردسرای فردوسی برگزار شد.
دکتر محمد جعفر یاحقی دربارۀ دلبستگی میان دکتر ندوشن و استاد فکرت سخن گفت و به دلایل ضروری بودن یادکرد استاد محمدآصف فکرت اشاره کرد. دکتر دهباشی نیز در قالب پیامی مجازی در باب بازگشت پیکر این دو استاد گرانقدر ابراز امیدواری نمود. دکتر آرینفر ارتباط آثار استاد فکرت با تاریخ افغانستان را بیان کرد و در ادامه به تطابق آثار دکتر اسلامی ندوشن با وضعیت سیاسی افغانستان پرداخت. دکتر محمدحسین ساکت به تحصیلات حقوقی دکتر ندوشن اشاره کرد و استاد محمدکاظم کاظمی به معرفی کتب استاد فکرت و اهمیت آن در فهم اشعار مولانا پرداخت. دکتر جواد محقق نیز دربارۀ وصیت زندهیاد دکتر اسلامی ندوشن سخن گفت.
در ادامۀ برنامه دکتر بصیر حسینزاده به شخصیت چندبعدی دکتر ندوشن اشاره کرد. سپس یک کلیپ دربارۀ استاد ندوشن به نمایش درآمد. پس از آن مرسده اسلامی گزارش مختصری از بنیاد ایرانسرای فردوسی، فصلنامۀ هستی و تلاش دکتر ندوشن برای این فصلنامه ارائه کرد. دکتر اصغر ارشاد سرابی به بیان سیر مختصری از زندگی استاد فکرت و خصوصیات اخلاقی وی پرداخت. دکتر مهدی ییلاقی در نگاهی اجمالی به آثار دکتر ندوشن آنها را در 9 دسته طبقهبندی نمود. دکتر علیرضا قیامتی نیز بهعنوان آخرین سخنران برنامه به اهمیت کتب دکتر فکرت اشاره کرد و از دغدغههای ایراندوستانة روانشاد دکتر اسلامی ندوشن سخن گفت.
گزارش: الناز صحرائیان