از سخن‌های دیرینه: هنر جوی و با مرد دانا نشین/ چو خواهی که یابی ز بخت آفرین


سلسله جلسات «خاوران‌نامه‌خوانی» به همت کارگروه پژوهشی ادبیات حماسی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی و با همکاری گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند از واپسین روز مرداد ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

در این جلسات که با حضور و سخنرانی استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های فردوسی مشهد و بیرجند همراه است، دکتر فرزاد قائمی دبیر اجرایی کارگروه ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد به خوانش گزیده ابیاتی از این اثر گرانسنگ پارسی پرداخته و شرح و تفسیر اشعار ارائه شده در هر جلسه را همراه با مباحثی در تحول حماسه‌های دینی بر مبنای متن منقّح خاوران‌نامه بر پایۀ دوازده نسخه ارائه می‌دهد.

این مجموعه جلسات که با اجرای مرسده اسلامی بر روی فضای اسکای روم به نشانی http://www.skyroom.online/ch/ispl/epic-literature

تدارک دیده شده است، تا سی و یکم شهریور ماه هر هفته، دو جلسه در روزهای یکشنبه و چهارشنبه ساعت 21 تا 22 و مجموعاٌ در ده جلسه برگزار خواهد گردید.

خاوران‌نامه یکی از منظومه‌های ارزشمند حماسی فارسی است که در قرن نهم هجری توسط ابن حسام خوسفی از اهالی قهستان خراسان سروده شده و به جنگ‌های حضرت علی علیه‌السلام در سرزمین خاوران اختصاص دارد.

گزارش: مهدی سیم‌ریز