بیستم تیرماه همزمان با زادروز بانوی زبان فارسی، شادروان دکتر «زهرا استادزاده» عضو فقید هیئت علمی وزارت علوم، مراسمی در نکوداشت آن بانوی ارجمند از سوی قطب علمی فردوسی و شاهنامه دانشگاه فردوسی مشهد، با همکاری انجمن ترویج و ادب فارسی خراسان رضوی در فضای مجازی برگزار شد.
در شب نکوداشت شادروان استادزاده، نخست بخشهایی از مراسم درگذشت وی در کلیپی به نمایش درآمد. سپس دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه مشهد و رئیس انجمن ترویج و ادب فارسی خراسان رضوی، ضمن خوشآمدگویی به مهمانان، از همکاریها و تلاشهای آن بانوی خردمند در عرصۀ علم و ادب و ارتباط تنگاتنگ وی با دانشکدۀ زبان و ادبیات دانشگاه فردوسی یاد کرد. در این مراسم چند تن از استادان و دوستان نزدیک شادروان استادزاده دربارۀ خدمات ارزندۀ آن بانوی بزرگ به ایراد سخنرانی پرداختند. دکتر محمد دبیرمقدم استاد زبانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، از حساسیت و دقتنظر وی در تلاش در اعزام استاد برای کرسیهای زبان و ادب فارسی سخن گفت. ایشان در پایان سخنرانی خود اظهار داشت هر خدمتی که به گسترش زبان و ادب فارسی بشود روان آن بانوی فقید را شاد خواهد کرد.
دکتر سیدمحمد ترابی استاد پیشکسوت دانشگاه علامه طباطبایی احساس خود را از سفر نابهنگام و تلخ شادروان استادزاده و عمق اندوهی که بر دلها نشاند، بیان کرد. همچنین از علاقهمندی ایشان به شعر، بهویژه اشعار فریدون مشیری یادکرد که: «تنها به خواب می ماند ....». وی گفت: زهراها نمیمیرند چون به قول حافظ: «ثبت است برجریده عالم دوام ما» و «نمرده است که شور و شعور نامیراست....»
دکتر بهادر باقری استاد دانشگاه خوارزمی ضمن گرامیداشت خدمات شادروان استادزاده، با اشعاری از خیام و حافظ به تسلای خاطر خانوادۀ ارجمندش پرداخت. خانم دکتر امید بهبهانی فرزند سیمین بهبهانی، متخصص در فرهنگ و زبانهای باستانی، از دوستان نزدیک استادزاده، در اظهارات خود از انسانیت، عشق به زندگی و محبت خالصانه و بیدریغ شادروان استادزاده سخن گفت. بهبهانی در پایان سخنرانی خود شعری را با عنوان «من با صدای تو میخوانم» تقدیم روان آن بانوی گرانقدر نمود. سپس دکتر محمدامین ناصح همدرس و همکار شادروان استادزاده به معرفی کتاب «فراسوی فارسی» نوشته زهرا استادزاده پرداخت.
در پایان سارا سمیعی فرزند شادروان زهرا استادزاده ضمن سپاسگزاری از برگزارکنندگان مراسم، از اشعار مورد علاقۀ مادر گرامیاش را خواند. وی پیشنهاد جایزۀ ادبی زهرا استادزاده را ارائه کرد و از دکتر یاحقی درخواست کرد تا ساز و کار آن را تعریف نمایند.گفتنی است شادروان استادزاده علاوه بر سمت اجرایی، در عرصۀ فعالیتهای پژوهشی نیز کارهای علمی بسیاری از خود بر جای گذاشته است.
در خلال برنامه نماهنگی همراه با نمایش بخشی از کارنامۀ علمی و پژوهشی زهرا استادزاده پخش شد. اجرای برنامه برعهدۀ زهرا سالاری از دانشگاه فردوسی مشهد بود. این مراسم در ساعت 21 پایان یافت.
گزارش: ملوک براتی