پانزدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی در تاریخ 28 بهمنماه 1399 آغاز شد و تا 7 اسفندماه در دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه یافت، در این گردهمایی برای نخستین بار به پاس تلاشها و پژوهشهای استاد مهدی محقق، جایزۀ این دوره به نام وی مزین گردید و از تندیس آن رونمایی شد.
اعضای کمیتۀ داوران جایزۀ استاد محقق در این دوره به ترتیب حروف الفبا، عبارت بودند از: دکتر عیسی امن خانی (دانشیار دانشگاه گلستان)، دکتر بهادر باقری (دانشیار دانشگاه خوارزمی تهران)، دکتر مریم جلالی (استادیار دانشگاه شهید بهشتی تهران)، دکتر حسن ذوالفقاری (دانشیار دانشگاه تربیت مدرس تهران)، دکتر محمود رضایی دشت ارژنه (دانشیار دانشگاه شیراز)، دکتر سیدمهدی زرقانی (استاد دانشگاه فردوسی مشهد)، دکتر داوود عمارتیمقدم (دانشیار دانشگاه نیشابور)، دکتر قدرت قاسمیپور (دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز)، دکتر علیرضا نیکویی (دانشیار دانشگاه گیلان) و دکتر محمدجعفر یاحقی (استاد دانشگاه فردوسی مشهد).
دکتر کهریزی دانش آموختۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه رازی کرمانشاه است. وی در این رساله پس از بیان کلیات و پیشینه، به معرفی انتقادی نظریۀ توتمیسم و نشانهشناسی توتم پرداخته و سپس دادههای جمعآوری شده را که علاوه بر داستانهای شاهنامه، اوستا، متون فارسی میانه، تواریخ فارسی و عربی دورۀ اسلامی و متون حماسی را در بر میگیرد، تحلیل کرده است.
در آیین پایانی این گردهمایی که در 7 اسفند برگزار شد، رسالۀ دکتری آقای خلیل کهریزی با عنوان «تحلیل نشانهشناختی نظام توتمی در داستانهای شاهنامۀ فردوسی» در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی با نظر اعضای کمیتۀ داوران به عنوان رسالۀ برتر سال 1398 برگزیده شد و جایزه و تندیس استاد دکتر مهدی محقق را دریافت کرد.
گزارش: نیره حسینزاده