از سخن‌های دیرینه: هنر جوی و با مرد دانا نشین/ چو خواهی که یابی ز بخت آفرین

تهران-ایرنا- سیزدهمین دورۀ جایزۀ ادبی جلال آل احمد با معرفی برگزیدگان در ۴ حوزۀ ادبی، دوشنبه شب‌پانزدهم دی‌ماه 1399 در برنامه زندۀ تلویزیونی به کار خود پایان داد.

به گزارش بامداد سه‌شنبۀ گروه فرهنگی ایرنا، مراسم اختتامیۀ سیزدهمین دورۀ جایزۀ ادبی جلال آل احمد، دوشنبه شب از شبکه چهار سیما و برنامه شب‌های هنر، به طور زنده پخش شد و در این نشست، "محسن جوادی" معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و "جلالی" دبیر جایزه جلال آل احمد حضور داشتند.

رمان و داستان کوتاه:

در بخش داستان بلند و رمان، داوران از بین ۸۲۰ عنوان کتاب ارسالی، کتاب اوراد نیمروز به قلم منصور علیمرادی از نشر نیماژ را شایسته تقدیر دانستند.

سعید تشکری، جواد افهمی و علی چنگیزی داوری آثار بخش داستان بلند و رمان را برعهده داشتند.

هیأت داوران بخش داستان کوتاه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد ضمن سپاس از همه نویسندگان ارجمند که آثارشان در این دوره مورد بررسی قرار گرفت، با اتفاق نظر اعلام کردند که مجموعه‌های داستان کوتاه رسیده به دبیرخانه، دارای ساختار و محتوای قابل قبولی از نظر ویژگی‌های فنی و تکنیکی داستان کوتاه نیستند بنابراین انتخاب برگزیده یا شایستۀ تقدیر جایزه ادبی جلال آل احمد از بین آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد ادبی فاقد توجیه فنی و حرفه‌ای است.

به همین دلیل هیات داوران بخش داستان کوتاه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، ضمن آرزوی بالندگی آثار و نویسندگان این حوزه در سال‌های آتی هیچ‌ کدام از آثار رسیده به این دبیرخانه در این دوره را حائز شرایط برگزیده شدن ندانستند

داریوش عابدی، راضیه تجار و عبدالمجید نجفی به عنوان داوران بخش داستان کوتاه سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به بررسی آثار مرتبط با این حوزه پرداختند.

نقد ادبی:

در بخش نقد ادبی از بین ۷۶ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه، داوران کتاب تاریخ بدن در ادبیات به قلم سید مهدی زرقانی (با همکاری: زهرا آقابابایی خوزانی، امید ایزانلو، فاطمه جهانپور، حمیدخادمی، محسن شرفایی و فرزانه فرخ‌فر) از نشر سخن را شایستۀ تقدیر دانستند.


داوران این بخش همچنین کتاب روایت‌شناسی درام اثر پرستو محبی را به خاطر تلاش‌های مؤلف در روش‌مندی، سازمندی و تحلیل ادبیات داستانی نمایشی مورد تجلیل قرار داده و از دبیرخانۀ جایزه جلال آل احمد خواستند که از این اثر نیز تجلیل کنند.

حمیدرضا شعیری، محمدرضا سنگری و کامران پارسی‌نژاد داوری آثار بخش نقد ادبی را برعهده داشتند.

مستندنگاری:

در بخش مستندنگاری داوران از بین ۴۷۴ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه، دو کتاب فرکانس ۱۱۶۰ ( اینجا آبادان؛ صدای مقاومت و ایستادگی) به قلم فضل‌الله صابری از شرکت انتشارات سوره مهر (دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری اصفهان) و گوهر صبر (خاطرات گوهرالشریعه دستغیب) به قلم طیبه پازوکی از شرکت انتشارات سوره مهر را به عنوان برگزیده مشترک این بخش انتخاب و معرفی کردند.

داوران این بخش همچنین کتاب از ری تا شام، روایت ناتمام احمد غلامی اثر مرحوم علی مژدهی را به دلیل اعتبار راوی و همچنین اعتبار صاحب خاطره و محتوای غنی در مورد تاریخ دقیق وقایع کردستان در مقطع ابتدای جنگ و نیز تشکیل تیپ ده سیدالشهدا علیه‌السلام قابل تجلیل ارزیابی کرده و از دبیرخانه جایزه خواستند از این اثر تجلیل کنند.

مصطفی رحیمی، سعید علامیان و گلعلی بابایی به عنوان داوران بخش مستندنگاری آثار مرتبط با این بخش را بررسی کردند.

 

تهیه: فاطمه محمدزاده