از سخن‌های دیرینه: هنر جوی و با مرد دانا نشین/ چو خواهی که یابی ز بخت آفرین

مراسم پایانی دومین همایش ملی شاهنامه و کودک هم‌زمان با آیین پاسداشت شب یلدا از صفحۀ اینستاگرام بنیاد فردوسی شاخۀ توس پخش شد. این همایش در 28 آذر ماه 1399 و با همکاری معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با سخنرانی دکتر علیرضا قیامتی و خانم انسیه موسویان، مدیرآفرینش‌های هنری و ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.


پس از خوانش ابیاتی از شاهنامه توسط کودکان، دکترعلیرضا قیامتی نکاتی در مورد جشن‌ها و آیین‌های ایرانی به‌ویژه شب یلدا، پیشینه و قدمت فرهنگ ایرانی ارائه داد و به لزوم شناخت فرهنگ ایران و مشاهیر ملی نیز اشاره کرد و با پایان یافتن سخنان دکتر علیرضا قیامتی، کودکان شاهنامه‌خوانی و روایت‌گری خود را آغاز کردند.


در ادامۀ برنامه انسیه موسویان در مورد هنر فردوسی در شاهنامه و قدرت تصویرگری او سخن گفت و از دست‌اندرکاران این نشست سپاسگزاری کرد. دکتر علیرضا قیامتی نیز توضیحات کوتاهی دربارۀ حافظ شیرازی و دیوان او داد و تفألی بر دیوان حافظ زد.


در این همایش، از بیست اثر تقدیر شد و چهار اثر نیز از سوی علیرضا قیامتی به عنوان برگزیده معرفی شد که اسامی افراد به شرح زیر است:

رتبۀ 1: ستایش رحیمی - اصفهان

رتبۀ 2: نگین تاجیک - کهریزسنگ

رتبۀ 3: ازل دبیریان - خوی

رتبۀ 4: مهدیس عزیزی - اصفهان

آثار تقدیر شده:

1.کیانا کیال - خراسان جنوبی؛ 2.فاطمه معصومی اصفهان؛ 3.آوان شاهین‌پور - آذربایجان غربی؛ 4.محمد‌متین رستمی خمینی‌شهر؛ 5.متینا خاطری - آذربایجان غربی؛ 6.پرنیان منصوری اصفهان؛ 7.پریا نبی‌زاده - آذربایجان غربی؛ 8.سامیه صنعتی - خراسان جنوبی؛ 9.زهرا پریمی دامغان؛ 10.فهیمه بیگمی - خراسان جنوبی؛ 11.امیر‌حسین رستمیان سمنان؛ 12.صبا مختومی گلستان؛ 13.نجوا طاطار گلستان؛ 14.مهران مهرپاک - آذربایجان غربی؛ 15.سوگند کاظمی سمنان؛ 16.شهرو ریاضی سمنان؛ 17. الهه ابراهیمی اصفهان؛ 18.زهرا رادمهر اصفهان؛ 19.مینا فرشاد - خراسان جنوبی؛ 20.منیره صفری - خراسان جنوبی.

در پایان دکتر قیامتی به سهم بیشتر دختران و سهم چشمگیر استان اصفهان اشاره کرد و گفت: «امیدوارم این گامی باشد برای حرکت‌های بعدی و خانواده‌های ایرانی به فرهنگ شاهنامه و هویت ملی خود توجه بیشتری داشته باشند».

گزارش: نیره حسین‌زاده