چهارشنبه 26 آذر 1399، در هفتۀ پژوهش و فناوری، مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر با حضور هیأت رئیسۀ دانشگاه فردوسی مشهد برگزارگردید و استاد محمد جعفر یاحقی به عنوان دومین استاد ممتاز دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شد.
در این مراسم ابتدا نماهنگ کوتاهی در بارۀ زندگی دکتر محمدجعفر یاحقی پخش شد. در این کلیپ گوشههایی از زندگی علمی استاد به تصویر کشیده شده و استاد در مصاحبۀ صمیمانهای، از خاطرات و دغدغههای خود برای اعتلای علمی دانشگاه فردوسی و هویت فرهنگی خراسان صحبت کرد. دکتر محمدجعفر یاحقی ضمن تعریف تاریخچۀ ایجاد دانشگاه فردوسی مشهد، با شوقی که از به زبان آوردن نام فردوسی در صدایش موج میزد گفت: «دانشگاه فردوسی دانشگاه من است و من متعلق به این دانشگاه هستم... این دانشگاه باید بماند، سرفراز، بر پهنۀ علم و دانش و فرهنگ ایران زمین و همپای دانشگاه تهران هویت فرهنگی ما را رقم بزند». در ادامه با خوانش بیتی از شاهنامه فردوسی که خود به عنوان شعار دانشگاه فردوسی انتخاب نموده است، در باب مقام خرد در دانشگاه سخن گفت:
«خرد باید و دانش و راستی که کژی بکوبد در کاستی» (فردوسی)
سپس دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه، ضمن تقدیر از کوششهای علمی و تأثیرگذاری دکتر یاحقی بر پژوهش، حکم استاد ممتازی و نشان نفیس دانشگاه را به ایشان اعطا کرد. دکتر کافی در پیامی که در جلسه قرائت گردید در تقدیر از استاد یاحقی گفت: «کسب این درجه موجب سرافرازی جامعۀ علمی به ویژه استادان و همکارانی است که افتخار همکاری و شاگردی شما را در کارنامۀ خویش به یادگار دارند».
دیر زیاد آن بزرگوار خداوند.
در ادامه دکتر بهرامی از معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مشهد، در خصوص شرایط، اقدامات و تواناییهای معاونت پژوهشی توضیحاتی را ارائه داد. وی از مطالبۀ برحق بخش تخصصی جامعه نسبت به حضور پژوهشی دانشگاه در مجامع علمی و عملی سخن گفت.
در پایان جلسه پژوهشگران برتر برگزیدۀ دانشگاه در رشتههای مختلف معرفی شدند و در رشتۀ ادبیات و علوم انسانی، دکتر سیدمهدی زرقانی به عنوان پژوهشگر برگزیده انتخاب شد.
قطب علمی فردوسی و شاهنامه انتخاب شایستۀ هر دو استاد بزرگوار و فرزانه را شادباش گفته و برای ایشان تندرستی و طول عمر آرزو دارد.
گزارش: مرسده اسلامی