ساعت ۱۱ روز چهارشنبه مورخ ۸/۹/۱۴۰۲ جلسه ایی مرکب از اعضای پایندان، مدیر و تنی چند از استادان گروه زبان و ادبیات فارسی و ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات خراسان و تنی چند از مقامات مرتبط با زبان فارسی از دفتر رهبری، وزارت امور خارجه و جامعه المصطفی در کتابخانهٔ قطب علمی تشکیل شد و در موارد زیر بحث و گفت و گو به عمل آمد:

• وضعیت زبان فارسی در افغانستان پس از طالبان و رسالت انجمن ترویج برای پاسداشت این زبان.

• پیشنهاد‌هایی برای راه‌اندازی تلویزیون و رادیو و مطبوعات مشترک به زبان فارسی.

• برگزاری همایش های مشترک و رفت و آمد‌های علمی بین کشور‌های فارسی زبان.

• امضای تفاهم‌نامه های همکاری علمی بین دانشگاه‌های کشور‌های فارسی زبان.

• به کار‌گیری دانشمندان مهاجر افغانستانی در نهاد‌های علمی پژوهشی ایران.

• برگزاری کلاس‌های برخط برای بانوان افغانستان و آموزش‌های رسمی دبیرستانی و دانشگاهی.

در پایان تاکید شد که انجمن پایندان و انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی شعبهٔ خراسان از چند سال پیش همهٔ این رسائل را پیش چشم داشته و کوشش‌هایی در راستای برگزاری جلسات به کار گیری نیروهای پژوهشی افغانستانی و جز آن انجام داده‌است.

جلسه ساعت ۱۳ به پایان رسید.